miercuri, 7 aprilie 2010

Participare Kolping Moldova la Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2010



În săptămâna 29 martie - 2 aprilie, asociaţia noastră a fost invitatăparticipe la cursul de formare și informare „Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2010 / Sub-Măsura 431.1 construcţie de parteneriate public-private, sensibilizarea actorilor locali cu privire la abordarea LEADER”.


Seminarul s-a desfăşurat la Gura Humorului, a fost susținut de către Ministerul Agriculturii, Guvernul României și Uniunea Europeană iar din partea Kolping Moldova au participat 2 persoane: Corneliu Bulai și Ana Cojan.


Au fost prezente persoane din administraţiile locale, instituţii publice și ONG-uri din zona Moldova.


Am învățat multe lucruri interesante legate de parteneriatele public-private, formarea de GAL-uri (Grupuri de iniţiativă locală) precum și oportunităţi de accesare fonduri europene în sprijinul dezvoltării durabile în mediul rural.


Am vizitat și proiecte concrete, finanțate prin acest program, respectiv GAL-ul SucevițaPutna prin care mai multe consilii locale, ONG-uri precum și firme private au dezvoltat proiecte de promovare a zonei prin dezvoltarea activităților economice în turism, campanii de informare etc.


În această campanie de dezvoltare, rolul ONG-urilor este obligatoriu, iar noi suntem onoraţi să oferim serviciile noastre pentru GAL-urile din zonele unde avem familii Kolping, așa că avem multă treabă dar și multe oportunităţi pe care trebuie să le fructificăm.


Corneliu Bulai


Niciun comentariu: