luni, 26 aprilie 2010

Gala Voluntarului

Anul acesta, in perioada 19-25 aprilie a fost saptamana numita "Saptamana voluntarului". A fost o saptamana in care toate asociatiile si fundatiile care lucreaza cu voluntari au avut diverse actiuni, de la marsuri si manifestari pana la actiuni ecologice si de promovare a unei vieti sanatoase. Actiunea a fost organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar in parteneriat cu alte 12 ONG-uri din judet. Cel mai asteptat moment de catre voluntari a fost Gala Voluntarului Bacauan, un eveniment de recunoastere a muncii in anul precedent.
Aceasta gala, care a ajuns la editia a IV-a, a avut loc la Casa de Cultura, vineri, 23 aprilie, la ora 17. La acest eveniment au participat atat voluntarii de la FSC, cat si voluntari din alte ONG-uri, si anume: Agentia Nationala Antidrog Bacau, Habitat for Humanity Comanesti, Asociatia Betania, Asociatia Iubim Natura, Centrul Regional de Ecologie, Fundatia "Constantin Brancoveanu", Asociatia "Salesiani di Don Bosco", Asociatia Kolping Moldova, Asociatia de Tineret "Onestin" Onesti, Asociatia Eurocivica.
Anul acesta Asociatia Kolping Moldova a avut prima participare in cadrul acestei gale, fiind si prima care si-a premiat voluntarii anului 2009.
Dupa ce s-au citit cateva randuri despre asociatie, au fost premiati Ana Cojan(Familia Kolping Valea Seaca - pentru generozitatea cu care ne-a ajutat prin cunostintele despre rolul voluntarului in viata comunitatii, sa intelegem si sa experimentam relatia dintre voluntar si beneficiar ca o relatie de armonie, disponibilitate si responsabilitate) si Daniel Benchea(Familia Kolping Faraoani - pentru disponibilitatea, dinamismul si calitatea de bun organizator de care a dat dovada in actiunile la nivel local dar si regional), iar premiul special pentru voluntariat in cadrul asociatiei a fost inmanat Stefaniei Ciuraru(Familia Kolping Cleja).
Fata de anul precedent, cand sala casei de cultura a fost arhiplina, anul acesta sala a fost doar pe jumatate, unul din motive fiind probabil lipsa voluntarilor de la Crucea Rosie.
Dupa ce fiecare organizatie si-a premiat voluntarii, gala s-a incheiat cu speranta ca vor fi din ce in ce mai multe actiuni cu voluntari si pentru voluntari, astfel batalia si motivatia pentru "Voluntarul Anului" sa fie din ce in ce mai mare.






Niciun comentariu: