luni, 3 noiembrie 2008

Steagul Drumeţiei pentru pace ”Kolping Europa” prezent în Familia Kolping Ştefan cel Mare, jud. Bacău

Traseul steagului Drumeţiei a continuat în această duminică în Parohia Coborârea Duhului Sfânt din Ştefan cel Mare.

O parohie mică, o biserică mică într-un sat mic. Dar prezenţa credincioşilor într-un număr atât de mare în cadrul Liturghiei comunităţii, vibraţia rugăciunilor adresate lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor celor răposaţi, mesajul cântecelor alese, dar şi prezenţa steagului Drumeţiei pentru pace “Kolping Europa”, au conturat o duminică frumoasă, în care totul a fost pentru slava lui Dumnezeu.

Alături de părintele paroh Chelaru Marcelin, noi, credincioşii, am ascultat mesajul de pace care a însoţit acest steag şi cu toţii am înţeles că pacea nu este doar opusul războiului, ci este un dar al lui Dumnezeu oferit nouă, condiţia de a fi într-o legatură sinceră cu Creatorul, un talant pe care nu trebuie să îl ingropăm. Această pace trebuie traită în sufletul nostru, în familia noastră, în comunitatea noastră şi dusă mai departe la nivel de diferenţe culturale, teritoriale şi economice.

Steagul Drumeţiei pentru pace este, dacă vrem, un simbol. Dar un simbol care acţionează asupra conştiinţei noastre în care trebuie să acceptăm că pacea nu este un accesoriu uman lasăt la liberul arbitru ci este un dar pe care noi trebuie nu numai să îl dăm mai departe, că trebuie să trăim această pace pentru slava lui Dumnezeu ca o condiţie obligatorie a Mântuirii.

Steagul va merge mai departe. Săptămâna viitoare va fi la Bacău, în Parohia Sf. Nicolae, ducând cu el mesajul condiţiei umane de a trăi în pace, adică de a trai în Dumnezeu.


Corneliu Bulai – Secretar regional Kolping Moldova





Niciun comentariu: