marți, 18 noiembrie 2008

Ultima staţiune a Steagului păcii Kolping Europa a fost în Parohia Sf. Maria Magdalena din Frumoasa, jud. Bacău

Duminică 16 noiembrie în cadrul Sfintei Liturghii a comunităţii, steagul Drumeţiei pentru pace Kolping Europa a onorat cu simbolistica şi istoria lui comunitatea creştinilor catolici din Frumoasa.

Părintele paroh Bernadin Farţade care este şi părintele spiritual al tuturor familiilor Kolping din dieceză, a binevoit să completeze prezenţa steagului cu câteva referinţe la spiritualitatea şi ideile preotului Adolf Kolping, cel care a înfiinţat această familie mare, ce îşi desfăşoară activitatea în 62 de ţări din toată lumea.

Steagul păcii a colindat timp de două luni comunităţile din Moldova unde există familii Kolping, şi pe data de 23 noiembrie el va pleca la Gheorghieni în cadrul Organizaţiei Regionale Kolping Alba, colindând o altă regiune a ţării, ducând mai departe mesajul de pace spre întâlnirea de la Brasov din 27-30 august 2009.

Mulţumim tuturor părinţilor parohi din comunităţile unde am fost prezenţi, preoţilor şi credincioşilor care au fost alături de această iniţiativă şi au sprijinit-o.

Cei care doresc să participe la marea Drumeţie pentru pace de anul viitor de la Braşov pot lua legătura cu secretariatul Asociaţiei Kolping Moldova la adresa officemoldova@kolping.ro






Niciun comentariu: