miercuri, 9 septembrie 2009

Seminarul "Tineri împotriva sărăciei" din Ankara, Turcia


Organizația Kolping România a fost prezentă la Proiectul European “Youth Against Poverty” (Tineri împotriva sărăciei) desfășurat în perioada 26 august - 2 septembrie 2009, la Ankara, Turcia. La acest proiect au participat reprezentanți ai unor organizații studențești și nu numai, din Grecia, Italia, Estonia și bineînțeles Turcia. Kolping România a fost reprezentată de cinci membri Kolping: trei persoane din partea Kolping Banat, una din Kolping Alba și una din Kolping Moldova.

Principalele întrebări-cheie la care s-au căutat răspunsuri au fost: “Ce este sărăcia?” și mai ales: “Cine este sărac?“. S-a ajuns la concluzia că sărac este acela care nu are acces la educație, la asigurare medicală, adică la un statut social. Pe de altă parte, sărac este și cel care nu știe să folosească tot ce are în jur pentru a fi fericit.

În această săptămână, grupul de tineri participanți la poiect au vizitat Parlamentul Turciei, Muzeul Anitkabir și au luat parte la diferite sărbători și petreceri tradiționale.

Acest proiect a fost un bun prilej pentru a descoperi o altă lume, Turcia, dar poate cu aceleași probleme legate de sărăcie și aceiași tineri plini de viață și entuziaști ca și cei din familiile Kolping România.

Cristina Niculăieș - Familia Kolping Oituz



Niciun comentariu: