luni, 23 februarie 2009

Adeziuni în Familia Kolping din Frumoasa (Bacău)

Duminică, 22 februarie 2008, în prezenţa creştinilor catolici participanţi la Liturghia comunităţii din Frumoasa, călăuziţi spiritual de către părintele paroh Bernadin Farţade, care este şi praeses al familiilor Kolping din Moldova, un grup de 30 de tineri au avut curajul şi dorinţa de a se responsabiliza în numele fondatorului acestei mişcări, părintele Adolf Kolping, de a contribui prin credinţa şi entuziasmul lor la apărarea valorilor Bisericii, familiei şi comunităţii din Frumoasa.

Într-o lume atât de tulbure şi dezbinată, asumarea unor astfel de responsabilităţi, mai ales de către tineri, pare o imagine idealistă, asociată în zilele noastre cu naivitatea. Dar oare nu idealiştii fac societatea şi lumea să evolueze? Adolf Kolping a fost un idealist, marii lideri ai societăţii şi ai Bisericii au fost

 şi sunt idealişti. Avem nevoie de creştini cu idealuri; idealul unor vremuri mai bune şi mai sănătoase, idealul unor familii mai unite, idealul unei Biserici mai realiste şi mai apropiate de credincioşi, idealul unor comunităţi mai vii şi mai implicate în Biserică şi societate. Dar oare lista idealurilor se poate opri? Ea trebuie să fie mereu deschisă, ca o piedică în calea plafonării şi suficienţei.

Aceste idealuri implică şi nevoia de acţiune, ceea ce şi-au propus şi tinerii din Familia Kolping Frumoasa.

Vom fi alături de ei, şi chiar dacă nu este deloc uşor, reuşitele lor vor fi mai frumoase şi mai savuroase.

Corneliu Bulai – secretar regional Kolping Moldova




Niciun comentariu: