marți, 27 ianuarie 2009

Întâlnire informală Kolping România - Braşov, sâmbată 24 ianuarie 2009, sediul Kolping România


Vremurile delicate din ţara noastră şi din lume nu puteau să gasească indiferenţa nici în situaţia organizaţiei noastre, aşa că sâmbătă 24 ianuarie, în ziua Marii Uniri, a avut loc la sediul Kolping România din Braşov, o întâlnire informală de prezentare şi analiză a activităţilor şi a situaţiei economice Kolping România în contextul crizei economice existente.


Situaţiile de criză impun decizii de criză, aşa că s-au luat mai multe măsuri de intervenţie pentru a preveni eventualele momente delicate.


Părintele Alfred Weiss, prezent la această întâlnire, ne-a îndemnat să privim această situaţie nu ca pe o problemă, ci ca o şansă de a gândi şi analiza priorităţile familiilor Kolping, găsirea soluţiilor simple şi eficiente, eliminând pierderile de energii umane şi cheltuieli materiale care nu reprezintă o prioritate pentru Kolping România.


Discuţiile au fost pozitive şi realiste dar important este că în aceste momente să fim împreună, să analizăm împreună şi să hotărâm împreună pentru a trece cu bine peste această situaţie deloc roză.


Pentru Kolping Moldova, s-au luat în discuţie mai multe scenarii de intervenţie care vor fi communicate la timpul lor, după o analiză amănunţită şi corectă.


A avut loc şi un moment spiritual al întâlnirii, respectiv sfinţirea hotelului Kolping, moment de rugăciune şi mulţumire adresate lui Dumnezeu pentru toate harurile cu care binevoieşte să ne binecuvânteze.


Ştim că anul 2009 va fi un an greu, dar mai ştim că prin intervenţii inteligente, luminate de rugăciuni adresate Tatălui nostru ceresc, vom reuşi să ne păstrăm demnitatea şi curajul de a merge înainte.




Niciun comentariu: