marți, 6 ianuarie 2009

150 de ani de la înfiinţarea primei Asociaţii a calfelor catolice Kolping în Bucureşti


Cu mare bucurie şi emoţie, echipa Kolping Moldova împreună cu vicepreşedintele Familiei Kolping Cleja Bacău, Ştefania Ciuraru, am participat în data de 16 decembrie la Arhiepiscopia Romano-Catolică Sf. Iosif din Bucureşti la o întâlnire sub forma unei dezbateri despre aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea primei Asociaţii a calfelor catolice Kolping în Bucureşti, dar şi despre activităţile şi rolul organizaţiei Kolping astăzi, în realitatea românească.


La întâlnire au participat ca invitaţi speciali episcopul auxiliar Cornel Damian împreună cu părintele Alfred Weiss, precum şi praesesul Kolping România, părintele Tibor Merlas, secretarul general Kolping România Eduard Dobre şi alţi invitaţi, colaboratori şi prieteni ai mişcării Kolping din România.


A fost un moment de bucurie şi o posibilitate de a prezenta participanţilor viaţa şi activităţile Kolping Romania, dar şi un moment de rugăciune comună, concretizată prin participarea la Sf. Liturghie ca mulţumire pentru harurile lui Dumnezeu revărsate asupra celor care muncesc şi cred în ideile iniţiatorului mişcării, părintele Adolf Kolping.


Ne-am întors de la această întâlnire mai motivaţi şi mai conştienţi că schimbarea constă în atitudinea noastră şi în credinţa noastră în relaţie imediată cu aproapele nostru.

La mulţi ani Kolping România!













Niciun comentariu: