marți, 9 septembrie 2008

Bazar pentru strângere de fonduri în Parohia “Sfinţii Apostoli Petru şi Paul" Oneşti

Duminică 31 august 2008 a avut loc în curtea bisericii “Sfinţii Apostoli Petru şi Paul” din Oneşti, la iniţiativa şi cu sprijinul Asociaţiei Kolping Moldova în colaborare cu tinerii din Acţiunea Catolică Oneşti, un bazar pentru strângerea de fonduri necesare organizării unui campus cu copiii din parohie în perioada 1-7 septembrie 2008.

Tinerii din parohie împreună cu alţi binevoitori au donat diverse obiecte proprii care s-au pus în vânzare la acest bazar.

Acţiunea s-a desfăşurat în paralel şi la Biserica Fratilor Minori Capucini din Oneşti.

Bazarul a fost un real succes din cel puţin două motive: desfăşurarea unei acţiuni la nivel de parohie în colaborare cu Kolping Moldova ceea ce înseamnă un început în relaţia cu parohia din Oneşti, dar şi ideea de autofinanţare a unei activităţi prin care s-a srâns suma de 1500 ron necesari organizării campusului cu copiii.

Am întâlnit la Oneşti doi preoţi (părintele paroh care este şi Decan de Moinesti, Păuleţ Iosif, respectiv părintele vicar Cristian Burcă) care au solicitat de la Kolping Moldova sprijin şi au susţinut prin deschiderea şi încrederea lor aceste acţiuni, ceea ce este foarte promiţător pentru noi.

Niciun comentariu: