luni, 29 martie 2010

Calea Crucii pe dealul Ciciola


Sâmbătă, 27 martie, pe dealul Ciciola din Valea Mare, asociația noastră a desfășurat tradiționala Calea Crucii.

Procesiunea a fost precedată vineri de o seara de rugaciune cu participarea la Sfănta Liturghie în Biserica “Sf. Anton” din Faraoani și o meditație în Oratoriul comunității unde un număr de 50 de tineri proveniți din Familiile Kolping: Cleja, Ștefan cel Mare, Oituz, Valea Seacă și Faraoani au fost invitați la un moment de conștientizare a jertfei lui Cristos pe lemnul Crucii atat cât timpurile și tinerețea o permit.

Seara a fost condusă de părintele Romeo Horvat, călugar în Ordinul Fraților Capucini din Onești care, cu o măiestrie dobândită și din experiența lucrului cu tinerii elevi ai Liceului catolic “Sf. Iosif” din Onești, a știut să ne provoace, să gândim și să simțim în sufletul nostru gestul suprem de iubire oferit de Cristos pentru noi.

Părintele a căutat să provoace inima noastră și să înțelegem ce înseamnă Calea Crucii pentru creștinul zilelor noastre și împreună să pregătim sufleteste calea suferinței și iubirii lui Cristos pe care urma să o străbatem a doua zi.

Tinerii au avut și posibilitatea unei spovezi ca pregatire pentru întâmpinarea Săptămânii Mari.

Sâmbătă s-au mai alăturat procesiunii încă 100 de persoane: membrii asociației dar și alți invitați.

Calea Crucii a fost condusă de către părintele Ioan Balan din Bacău, Parohia "Sf. Nicolae" și de către părintele Mihai Savin, vicar în Parohia “Sf. Treime” din Oituz.

Ne-am bucurat de o vreme frumoasă care ne-a dat posibilitatea ca și în acest an să experimentăm jertfa lui Cristos și să readucem în sufletele și viețile noastre iubirea Domnului.

Mulțumim tuturor membrilor participanți, comunitaților din Oituz, Ploscuțeni și Faraoani pentru sarmale, FK Bacău pentru sprijin, fabricii de pâine din Valea Mare pentru sponsorizare, tinerilor din FK Faraoani, în special președintelui Daniel Benchea pentru organizarea serii de vineri.

Asociația Kolping Moldova urează tuturor un Timp Pascal binecuvântat.

Al vostru
Corneliu Bulai


Niciun comentariu: