luni, 16 martie 2009

8 Martie - Ziua mamei

Ca în fiecare an, de 8 Martie se sărbătoreşte ziua mamei, a femeilor. Şi anul acesta, copiii şi tinerii din comunitatea Faraoani au vrut să demonstreze cât de mult îşi preţuiesc mamele; astfel, duminică, 8 martie 2009, după Liturghia de la ora 11:00 au prezentat un moment artistic.

Copiii, îndrumaţi de sr. Iacinta, din comunitatea Surorilor "Maria Bambina", şi-au emoţionat mamele prin diferite poezii şi cântece. Prin gingăşia şi zâmbetul lor, au încercat să le arate că, deşi uneori sunt mai neascultători, ei le iubesc şi le preţuiesc foarte mult pe cele care le-au dat viaţă şi sunt mereu alături de ei.

După copii, a venit rândul tinerilor de a se afirma; ei au prezentat o scenetă prin care au evidenţiat că cel mai mare dar al unei femei este acela de a fi mamă.

La final, fiecare femeie a primit un bucheţel de ghiocei, simbolizând începutul primăverii, dar nu înainte de a se prezenta un ultim sfat: "mamelor iubiţi-vă copiii, căci sunt cel mai mare dar, copiilor iubiţi-vă mamele, căci sunt cele mai mari comori".

La pregătirea acestei scenete li s-a alăturat tinerilor şi pr. vicar Adrian Fărăoanu, care a fost alături de ei la fiecare repetiţie dându-le sfaturi şi încurajându-i.

Pentru că nu toate mamele au putut participa la această mică serbare, tinerii împreună cu adulţii din Acţiunea Catolică au făcut un gest frumos şi au trecut pe la toate femeile bolnave din comunitate oferindu-le un mic simbol al primăverii şi urându-le "La mulţi ani!", încurajându-le aşa cum ştiau ei mai bine.

Dumnezeu să îi răsplătească pe toţi cei care au făcut ca în această zi să se simtă că este sărbătoare şi să le dăruiască tuturor mamelor multă sănătate şi curaj pentru a-şi putea creşte copiii aşa cum trebuie.

La mulţi ani!

Ciuraru Mariana




Niciun comentariu: